شرکت های با مسئولیت محدود:
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که برای تشکیل و ثبت آن، حضور حداقل دو شریک ضروررت داشته و مسئولیت شرکا تا میزان سرمایه ای است که به شرکت اختصاص داده باشند. نحوه نام گذاری شرکت با مسئولیت محدود به این صورت بوده که در نام شرکت حتما باید عبارت (با مسئولیت محدود) ذکر شود و نام هیچ یک از شرکای شرکت با مسئولیت محدود در نام شرکت درج نمی شود.
تفاوت شرکت های تضامنی و شرکت های با مسئولیت محدود:
شباهت ها:
تفاوت ها:
مالیات شرکت های با مسئولیت محدود:
شرکت ها با مسئولیت محدود نیز همانند سایر شرکت ها موظف به پرداخت مالیات در موعد مقرر هستند.مالیات شرکت با مسئولیت محدود، به چهار دسته زیر تقسیم میشود:
- مالیات بر عملکرد
- مالیات بر ارزش افزوده
- مالیات حقوق کارکنان
- سایر مالیاتها
مسئولیت مدیر عامل در شرکت با مسئولیت محدود:
مسئولیت مدیرعامل در مورد بدهی ها
مدیران و مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود ، جز در مواردی که قانون بیان نموده و یا خود ایشان جداگانه ضمانت شرکت را کرده اند ، در مقابل بدهی های شرکت مسئولیت ندارند چرا که مدیران وکیل و نماینده شرکت هستند و در قوانین ما وکیل مسئولیتی در اجرای تعهدات شخصی که از آن نمایندگی گرفته است (منظورشرکت) ندارد مگر آنکه در قانون بیان شده باشد مانند مسئولیت مدیرصادرکننده چک و یا خود مدیر جداگانه ضمانت کند.
معایب شرکت با مسئولیت محدود:
در این نوع از شرکت مسئولیت شرکا در حدود سهم الشرکه آن ها بوده و اشخاص برای فرار از مسئولیت و عدم اجرای تعهدات خود این نوع شرکت را تشکیل می دهند.
پذیره نویسی و پرداخت تمام سهم الشرکه صوری بوده و ورقه ای تحت عنوان سهم الشرکه به صورت اوراق تجارتی قابل نقل و انتقال صادر نمی شود.
نقد دیگری که به این نوع شرکت وارد است: نقل و انتقال سهام آزادانه صورت نمی گیرد بلکه منوط است به رضایت عده ای از شرکا که لااقل سه چهارم سرمایه را داشته باشد و اکثریت محدودی را نیز دارا باشد.همچنین این نقل و انتقال باید به موجب سند رسمی باشد. (ماده 103 قانون تجارت)
چون شرکت سرمایه می باشد نه شخص پس با فوت یا ورشکستگی و یا محجوریت شرکا،شرکت منحل نمی گردد.
همچنین در اسم شرکت باید حتماَ عبارت با مسئولیت محدود قید گردد تا کسانی که با شرکت معامله می کنند متوجه این موضوع باشند که با شرکتی معامله می کنند که میزان مسئولیتش محدود به سرمایه اش است. (ماده 95 قانون تجارت)
طبق ماده 112 قانون تجارت هیچ شریکی را نمی توان مجبور به ازدیاد سهم الشرکه خود نمود.
بدون دیدگاه