اعتراض به ثبت ملک (اصل ملک):
نکتـه1: اعتراض به ثبت ملک
هر شخصی کـه در ملـک برای خود مـالکیـت قـائل باشد (مجاور و غیرمجاور) حق اعتراض دارد.
نکتـه2 : معترض بـایـد ظرف 90 روز از تـاریخ انتشـار اولین آگهی نوبتی مراتب اعتراض خود را به اداره یا دایره یا شعبه ثبتی که در آگهی نوبتی معین شده تسلیم نمـایـد، و متعاقبـا ظرف 1 مـاه از تـاریخ ثبـت اعتراض در اداره ثبتی، معترض میبـایسـت بـا مراجعـه بـه داگـاه مبادرت به طرح دعوای اعتراض به ثبت را مطرح نماید، در نتیجه بـه دعوای اعتراض بـه درخواسـت ثبـت ملـک در دادگـاه حقوقی محل وقوع ملک رسیدگی میشود.
اعتراض به حدود:
نکته1 :در اعتراض به حدود فقط مجاورین و متقاضیان ثبت حق اعتراض دارند، واگر مجاور و متقاضی ثبت ادارۀ اوقاف باشد ←نمایندۀ ادارۀ اوقـاف و متولی و ناظر موقوفات و موقوفٌ علیهم یـا متصدی امور حبس و وصی یا ناظر حق اعتراض دارند.
نکتـه2 :مهلـت اعتراض بر حـدود چـه از نـاحیـۀ مجـاورین و چـه از نـاحیـۀ متقـاضیـان ثبـت 30 روز از تـاریخ تنظیم صورت مجلس تحدید میباشد.
اعتراض به حقوق ارتفاقی:
نکته1 :کسانی که مدعی حق ارتفاق در ملک مورد تقاضـای ثبت می باشـند یا بر حق ارتفاقی که متقاضی ثبت در ملک آنها برای خود قائل شـده اسـت،اعتراضی داشـته باشـد و نیز تقاضـاکننده ی ثبتی که هنگام تنظیم صورتمجلس تحدید حدود،خود یا نماینده اش حضور نداشـته و ملک طبق اظهارات مجاورین تحدید شـده باشـد،ظرف 30 روز از تاریخ تنظیم صـورتمجلس تحدیـد حـدود می تواننـد اعتراض خودرا بـه واحـد ثبـت مربوطـه تقدیم نمایند.
نکته2 :برای اعتراض به حقوق ارتفاقی مجاورت شـرط نیسـت و غیر مجاور هم می تواند اعتراض خود را اعلام نماید.
بدون دیدگاه