مراحل گرفتن سند ارثی
سند ورثه ای چیست؟
سند ورثه همون سندی هست که مالک مالک آن در قید حیات نبوده و هنوز وراث برای نقل و انتقال و تقسیم سند اقدام ننمودند گاهاً در مواردی هم آن ملک فاقد سند بوده و صرفاً یک قولنامه در دست دارند که میبایست مراحل ذیل را دنبال نموده تا بتوانند برای ملک ورثهای خود سند بگیرند.
هنگامی که تقسیم ترک انجام شد برای اینکه بتوان سند گرفت باید مدارکی از جمله تحریر ترکه درخواست سند مالکیت به نام وراث تهیه و تنظیم کرد سپس بعد از آن دریافت گواهی انحصار وراثت و فرم ۱۹ مالیاتی از سازمان ثبت اسناد کشور در مرحله بعد باید دستور اخذ شده را مراه با سایر مدارک ارائه دهید سپس درخواست شما در دفتر اندیکاتور به ثبت میرسد سپس باید پرونده خود را به تقاضایی اجرا دهید که در مراحل قبل به ثبت رساندید در این مرحله میبایست صبر کنید تا کلیه مدارک و مستندات شما مورد بررسی قرار گیرد در صورت تایید مدارک گواهی صادر میشود که در نهایت باید آن را به دفتر ثبت اسناد رسمی تحویل بدهید بعد از آن مدارک شما به بایگانی ارسال خواهد شد و در صورت تایید سند مالکیت برای شما صادر خواهد شد.

مقالات بیشتر :گرفتن سند برای زمین های قولنامه ای
شاید برایتان سوال پیش آید که مدارک مورد نیاز برای گرفتن سند مالکیت به نام ورثه شامل چه مواردی است؟
مدارک لازم جهت انتقال سند ملک ورثه ای نامه و کارت ملی
این مدارک شامل اصل یا کپی برابر اصل دادنامه حصر وراثت- اصل سند مالکیت اصل و کپی بنچاق قطعی به نام ورثه اصل یا کپی برابر اصل گواهی واریز مالیات بر ارث- اصل خلاصه معامله فرم مالیاتی ۱۹ میباشد.
نکات مهم دریافت سند ارثی :
اگر فردی فوت کند تاریخ فوت وی از سال ۱۳۴۶ باشد برای اخذ سند مالکیت به نام وراث نیازی به ارائه فرم ۱۹ مالیاتی نمیباشد. اقدامی جهت اخذ سند مالکیت نمود لذا عنایت داشته باشید که تمامی اسناد و مدارک را به صورت کامل در اختیار اداره ثبت قرار دهید تا از پروسه طولانی شدن دریافت سند جلوگیری نمایید مورد بعدی ین نکته هست که تمامی اموال و دارایی فرد متوفی باید بر اساس قوانین شریعت اسلامی بین وراث وی مورد تقسیم قرار گیرد در حالت کلی اداره ثبت تقسیم اموال را با توجه به قوانین موجود انجام میدهد بنابراین شخصی نمیتواند نسبت به این تقسیم بندی اعتراض داشته باشد و سهم الاث بیشتری تقاضا نماید اما در صورتی که وصیتنامهای وجود داشته باشد که دارای وجاهت قانونی باشد میتوان به مفاد آن استناد نمود .
در مورد دیگری فردی فوت نموده دارای زوجهای میباشد که زوجه بعد از مرگ متوفی خواهان دریافت مهریه خود میباشد که این خانم میتواند از قسمت باقیمانده اموال فرد مهریه خود را دریافت نماید چرا که پرداخت مهریه از ضروریت و اولویت بالاتری نسبت به تقسیم اموال بین وراث برخوردار است.

اکنون که وراث به دنبال تقسیم ماترک باقیمانده بین خود میباشند و به دنبال پروسه دریافت سند هستند لازمه این اهم این است که خود وراث مدارک را تکمیل نمایند و اداره ثبت وظیفه قانونی برای استعلام این موارد ندارد با اتمام این مراحل سند ورثه ای شما به سند تک برگ تبدیل می شود.
بخشنامه جدید با موضوع اسناد مالکیت ورثه ای
مراحل اخذ سند تک برگی ملک ورثه ای و نقشه utm
نمونه سند ورثه ای
بدون دیدگاه